RainPharma Essentiële oliën | Waar komen ze vandaan?

In’t kort

RainPharma essentiële oliën zijn de oliën die planten niet alleen hun geur geven. De plant gebruikt ze als verdediging tegen bacteriën, insecten, e.a. maar ook om bepaalde dieren aan te trekken voor de bestuiving. Via verschillende technieken halen we deze kostbare oliën uit de bloemen, blaadjes, takjes, twijgjes, wortels en schors van de plant. De manier waarop is afhankelijk van de plant, maar bepaalt ook de zuiverheid en de kostprijs.

Wat zijn RainPharma essentiële oliën?

Heb je je altijd al afgevraagd waarom bloemen zo lekker ruiken? Essentiële olie is de vluchtige vloeistof die planten hun geur geeft. Niet alleen de zomerse geur van bloemen maar ook de aardse geur van hout, de mysterieuze geur van hars of de frisse geur van citroenen. Deze oliën bevatten de pure “essentie” van de plant. Ze zijn bijzonder kostbaar. De RainPharma essentiële oliën zijn van bijzonder hoge en pure kwaliteit.

Waar komen essentiële oliën vandaan?

Dat verschilt van plant tot plant. De RainPharma essentiële olie van Ylang Ylang wordt bijvoorbeeld uit de gele bloemetjes gehaald. De heerlijk aardse geur van cedarwood haalt men uit het hout van de cederboom. De essentiële olie van gember haalt men dan weer uit de wortels. En de geur van geraniums? Uit de groene blaadjes natuurlijk.

Waarom bevatten planten essentiële oliën?

Essentiële oliën beschermen de plant tegen bacteriën, schimmels, insecten en zelfs andere planten. Ze bevatten dus vele stofjes die ontsmettend en zuiverend werken. Maar net zoals een heerlijke geur ons kan aantrekken is het aroma van de plant belangrijk om bepaalde insecten en dieren net wél aan te trekken voor bestuiving. Om diezelfde redenen gebruiken wij RainPharma oliën. Ze creëren een bepaalde sfeer waarmee we aromatherapeutisch aan de slag kunnen.

Hoe halen we deze rijkdom uit de planten?

Er bestaan verschillende manieren om essentiële oliën uit planten te halen. De keuze van de methode bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit van de olie. Citrusschillen worden bijvoorbeeld koud geperst, net als olijven. Stoomdestillatie is dan weer meer geschikt voor schors, hout en kruiden zoals kaneel en gember. Voor zeer delicate oliën gebruikt men liever geen warmte maar solvent extractie. Een moeilijke term voor het onttrekken van de essentiële olie door een oplosmiddel te gebruiken. De ‘beste’ methode is CO2 extractie. Daarbij gebruikt men vloeibaar CO2 bij lage temperatuur om de olie uit de plant te trekken, net als bij een kopje thee. Achteraf laat men de CO2 verdampen en blijft een zeer zuivere essentiële olie over. De essentiële oliën van RainPharma zijn steeds volgens de meest geschikte extractie geproduceerd om de hoge kwaliteit te garanderen.

Meer weten over essentiële oliën?

Wil je meer weten over essentiële oliën of zoek je info over specifieke geuren? De Nederlandse Aromatherapie kennisbank van Sango bevat bijzonder uitgebreide informatie.

Geef een antwoord