Aromatherapie | Onderhoud van je diffuser

PhamilyPharma Online RainPharma Aromatherapy Diffuser 500 mL A

Van harte gefeliciteerd met je RainPharma diffuser! Of je nu een kleine of een grote in huis hebt gehaald, je bent klaar voor een ontdekkingsreis in de aromatherapy. De aanschaf van een diffuser is niet goedkoop. Het is dan ook extra belangrijk dat je de diffuser op je juiste manier gebruikt én reinigt. Met een correct onderhoud gaat dit toestel jaren mee.

Het correct reinigen en gebruiken van je RainPharma aroma diffuser is tevens belangrijk voor je garantie.

Het eerste gebruik

 1. Haal de RainPharma aroma diffuser uit de verpakking. Verwijder de beschermingsmousse en open het toestel. De RainPharma aroma diffuser kan je eenvoudig openen door het matte witte deksel een beetje opzij te draaien tot het los ‘klikt’. Haal het maatbekertje met kabel uit het toestel en verwijder het mousse schijfje. De RainPharma aroma diffuser moet volledig leeg zijn.
 2. Test de RainPharma aroma diffuser eerst door het kabeltje eerst langs de onderkant van het toestel te bevestigen. Stop vervolgens het andere uiteinde in het stopcontact. Je hoort een bevestigende ‘piep’. Doet je toestel helemaal niets? Neem dan contact op met onze klantendienst.
 3. Plaats de RainPharma aroma diffuser op een vlakke stabiele ondergrond en vul met een maatbekertje koud of lauw water. Gebruik geen warm of heet water. De RainPharma aroma diffuser werkt met een ultrasone trilplaat zonder verwarmen. Zo blijft de kwaliteit van je olie 100% bewaard. Pas goed op dat er geen water in de luchtuitlaat langs de zijkant van het toestel komt.
 4. Zet het deksel terug op de diffuser en druk op de knop ‘mist’. Een fijne mist hoort uit de bovenste gleuf van het toestel te komen. Als het toestel de test doorstaat mag je het water aanvullen tot het streepje ‘max’ langs de buitenzijde van het reservoir.
 5. Geniet van je prachtige aankoop!

Dagelijkse reiniging van de RainPharma aroma diffuser

Voor de levensduur van je RainPharma aroma diffuser is het van belang dat je de diffuser na elk gebruik reinigt en spoelt.

 1. Haal altijd de stekker uit het stopcontact wanneer je het toestel niet gebruikt of wil reinigen.
 2. Giet het water / olie mengsel uit de RainPharma aroma diffuser. Veeg het toestel droog met keukenpapier of een schone en droge katoenen doek. Reinig het trilplaatje in het midden van het toestel voorzichtig met een wattenstaafje. Zet geen druk of prop er zeker geen handdoek in.
 3. Wanneer het toestel goed droog is kan je het opnieuw vullen.

Grondig onderhoud van de RainPharma aroma diffuser

Afhankelijk van hoe vaak je de RainPharma aroma diffuser gebruikt is een grondig onderhoud vaker nodig. Wij raden aan:

 • Dagelijks gebruik > grondig reinigen elke 14 dagen
 • 3-5 dagen per week > grondig reinigen elke 3 weken
 • 1-2 dagen per week > grondig reinigen elke maand
 1. Vul de RainPharma aroma diffuser voor de helft met water. Voeg 10 druppels witte azijn. Dit zorgt ervoor dat de achtergebleven oliën oplossen.
 2. Zet de RainPharma aroma diffuser op een vlakke stabiele ondergrond en laat hem 5 minuten vernevelen.
 3. Verwijder het water met de azijn uit het toestel.
 4. Gebruik, indien nodig, een wattenstaafje met azijn om de kleine hoekjes schoon te maken.
 5. Vul de RainPharma aroma diffuser opnieuw met schoon water en laat hem nogmaals 5 minuten vernevelen.
 6. Het toestel is opnieuw klaar voor gebruik

Ontkalken van het toestel

Gebruik je kraantjeswater zonder waterverzachter, dan kunnen er sporen van kalkaanslag ontstaan in het reservoir of zelfs op het ultrasonisch membraan. Dit gebeurt vooral wanneer je het toestel lange tijd ongebruikt laat staan zonder te reinigen. Een jaarlijkse ontkalking is in elk geval aan te raden. Je kan dit uiteraard combineren met het grondige onderhoud.

 1. Reinig de RainPharma aroma diffuser net zoals je zou doen voor het dagelijks onderhoud.
 2. Vul een glas of bekertje met 100 mL lauwwarm water en los hier één koffielepel citroenzuur in op. Dat is verkrijgbaar bij je lokale apotheker.
 3. Roer in het water tot alle kristallen opgelost zijn.
 4. Giet de citroenzuuroplossing in de propere RainPharma aroma diffuser en laat een half uurtje staan. Zet het toestel NIET aan.
 5. Giet de inhoud van de de RainPharma aroma diffuser weg en spoel goed na. Het toestel is klaar om opnieuw te gebruiken.

Tips & Tricks

 • Vul de RainPharma aroma diffuser met kraantjeswater of gedemineraliseerd water. Het laatste voorkomt kalkaanslag waardoor je RainPharma aroma diffuser langer zal meegaan. Dit is te koop bij je RainPharma Expert Seller. Vergeet niet dat je inhaleert wat je vernevelt.
 • Gebruik steeds 100% zuivere, premium etherische olie. Het gebruik van aromatherapy is goed voor je gezondheid en welzijn. Daar bespaar je liever niet op. Goedkopere oliën zijn vaak verdund met neutrale of goedkopere oliën waardoor het effect fel verminderd. De RainPharma gebruikt enkel de hoogste kwaliteit premium 100% zuivere etherische oliën.
 • Vul de de RainPharma aroma diffuser eerst met water en voed dan pas de oliën toe. Let telkens op dat je niet boven het MAX. streepje gaat. Zo blijft er voldoende ruimte om lucht aan te zuigen en het water te vernevelen.
 • Zet de RainPharma aroma diffusernooit aan zonder water. Het toestel beschikt over een noodstop waardoor het automatisch afslaat wanneer het reservoir leeg is.
 • Zorg dat je ruimte kan ademen. Dat betekent dat de ruimte voldoende groot is en er voldoende circulatie is: een open raam, een deur of voldoende beweging.
 • Gebruik de RainPharma aroma diffuser niet in afgesloten, kleine ruimtes zoals het gastentoilet. Kies hier voor een RainPharma Aromatherapy Roomspray.
 • Laat het toestel nooit onbewaakt achter. Plaats het op een stabiele, vlakke ondergrond buiten het bereik van kinderen en huisdieren.
 • Leven je huisdieren in dezelfde ruimte? Zet de RainPharma aroma diffuser buiten hun bereik en zet het toestel niet langer dan 30 tot max. 60 minuten aan.

Meer weten over essentiële oliën?

Wil je meer weten over essentiële oliën of zoek je info over specifieke geuren? De Nederlandse Aromatherapie kennisbank van Sango bevat bijzonder uitgebreide informatie.

Geef een antwoord