RainPharma dieet: eiwitshakes

PhamilyPharma Online RainPharma Proteïn Shakes

Een dieet met shakes?

Eiwitshakes hebben een slechte reputatie. Een dieet met shakes schrikt daardoor heel wat mensen af. Misschien ben jij ook een beetje wantrouwig of vuurt je omgeving allerlei vragen op je af? RainPharma pakt het net iets anders aan.

Het klopt dat de kwaliteit van eiwitshakes soms te wensen over laat, dat de samenstelling niet altijd helemaal goed zit. Daar komt nog eens bij dat shakes vaak op een foute manier gebruikt worden. Echter wanneer men shakes van uitzonderlijke en zuivere kwaliteit zoals de RainPharmashakes op een correcte en verantwoorde manier worden ingezet, passen ze perfect in een efficiënt en gezond dieet.

Afvallen met eiwitten

Wanneer je start met een dieet, wil je je overtollige vetkilo’s kwijtspelen. Laten we die vetreserves even vergelijken met een spaarrekening. Zo lang er geld binnenkomt op je zichtrekening, blijf je van je spaarpotje af. Pas wanneer er niets meer binnenkomt op je zichtrekening, grijp je terug naar wat je opzij gezet hebt.

Ons lichaam werkt volgens hetzelfde principe. Zolang je voldoende brandstof binnenkrijgt, blijven je vetreserves onaangeroerd. Sluiten we de zichtrekening of energie-inname af, dan moet je wel beroep doen op je spaarrekening of vetreserves.

Daarom bannen we tijdens de afslankingsfase van het dieet de koolhydraten even helemaal van het menu, met als doel je overtollige vetreserves aan te spreken. Maar alvorens je lichaam aan die vetreserves komt die je zo graag kwijt wil, zal het spieren afbreken om daar energie uit te halen. Spieren vreten immers energie en je lichaam wil zijn vetreserves beschermen.

Door te diëten en te sporten zonder eiwitcompensatie val je met andere woorden de foute vijand aan. We hebbenn onze spieren immers nodig omdat ze, zelfs wanneer we niets doen, calorieën verslinden. Een dieet dat leidt tot spierverlies is dus nooit een goed idee. Om dit probleem te omzeilen kwamen, er de voorbije jaren heel wat proteïnediëten op de markt. Die geven je lichaam extra eiwitten in de vorm van handige shakes, repen of vervangmaaltijden. Je lichaam wordt misleid en breekt deze eiwitten af. Het resultaat is verbluffend. Je verbrandt vet in plaats van spieren en de kilo’s vliegen er af.

‘Slechte’ shakes

Heel wat klassieke proteïnediëten kiezen voor foute eiwitbronnen. Goedkope eiwitten zoals caseïne missen essentiële aminozuren die je lichaam niet zelf kan aanmaken. Bovendien verteren deze eiwitten zeer traag en kunnen ze net als gluten de darmwand irriteren. Naast eiwitten bevatten vele merken ook te veel suikers, gluten en allerhande synthetische additieven. Dat is niet alleen belastend voor je nieren en darmen, veel mensen krijgen ook last van een slechte adem en een doffe huid. Daarnaast steekt na een tijdje een vreeslijke drang naar zoet de kop op en durft je humeur te gaan schommelen.

Maar het ontbreekt dit soort eiwitdiëten vooral aan langetermijnvisie. Er wordt geen goede basis gelegd om na het afslanken de resultaten ook te behouden. Je leert niets over gezonde voeding door maaltijden te vervangen door proteïnerepen, dessertjes en pannenkoeken. Je bent snel weer bij af en het gevreesde jojo-effect doet zijn intrede.

Geef een antwoord