RainPharma Detox dag 2

Oh boy… De eeuwige scepticus

Let’s back up. Hoe ziet zo’n detox dag er nu eigenlijk uit? Voor de droge details kan je het blogbericht RainPharma Smart Nutrition Project in de praktijk even raadplegen. Het komt er op neer dat we twee micro-programma’s van RainPharma combineren om een nieuwe start te maken. Enerzijds de absolute basis RainPharma Daily Boost en RainPharma Mighty Night om vitamines en mineralen aan te vullen. Anderzijds het RainPharma energieprogramma met de RainPharma Dry Energy en de RainPharma Dynamiq Q10. Deze supplementen, samen met een aangepast voedingspatroon, geven je geest en lichaam een nieuwe start.

De scepticus in mij staat al meteen met z’n vinger te zwaaien. Ja maar beste RainPharma, er is nagenoeg zero wetenschappelijke bewijskracht dat voedingssupplementen helpen. Ik ben dan ook haast teleurgesteld dat ik moet melden dat ik me best wel goed voel. Zijn het de supplementen? Is het de aanpassing van de voeding? Is het zo simpel als het water dat ik drink? Wie zal het zeggen… wat ik wel kan zeggen is dat ik zonder de RainPharma Smart Nutrition Project XXL box dit punt al niet zou bereikt hebben. Dit is nog maar dag 2!

Dag 2 in vogelvlucht

Maar goed, RainPharma supplementen dus, maar wat nog meer? Mijn grootste zorg was dat ik honger zou hebben. Ik moet toegeven dat dat niet het geval is. Het is voorlopig een meer ‘leeg’ gevoel zonder honger te hebben, als dat ergens op slaat. Niet geheel onlogisch gezien ik vet en snelle koolhydraten heb geruild voor proteïnen en complexe koolhydraten. Ik moet ook eerlijk zijn, ik kleur buiten de lijntjes.

Ik ben geen ochtendmens, dus ontbijt gaat nog steeds vlug vlug. Havermout of brinta (gebroken tarwekorrels) vind ik een heel dankbaar product. Havermout is, afhankelijk van het merk weliswaar, glutenvrij of arm aan gluten. Brinta is dat niet. Persoonlijk ben ik niet glutenintolerant. Neemt niet weg dat continu gluten eten niet de bedoeling is. Je darmen hebben rust nodig maar vooral variatie. Alternatief kan een stukje fruit in blokjes, gemengd onder yoghurt, ook heerlijk smaken.

Tijd voor shakes

Voor je het weet is het 10u gepasseerd en tijd voor een shake. De RainPharma Milk Chocolate shake om precies te zijn. Het concept van shakes heeft vaak nog een negatieve connotatie. Je zou ook immers iets kunnen ‘eten’, you know. Laat ons echter eerlijk zijn, die kop koffie waar we ons allemaal schuldig aan maken, dat is ook geen eten. Verre van zelfs. Het lijkt allemaal wat artificieel door poeders te gaan eten, maar by all means mag je ook gerust een stukje kipfilet grillen. Misschien lukt dat op jouw job wel tussendoor maar voor mij is dat moeilijk. De RainPharma Milk Chocolate shake geeft me alle eiwitten om me te verzadigen tot de lunch.

De lunch is ook nog zoeken. Zoeken wordt eigenlijk het keyword doorheen deze RainPharma detox. Tijdens de middagpauze volgt meestal een uitgebreide wandeling naar het postkantoor gevolgd door huishoudelijke taken. Twee uur lunchpauze is veel, maar twee uur is ook vlug voorbij. Eten komt meestal op de laatste plaats. Ik moet er zelfs eerlijk bij bekennen dat de RainPharma shake van rond 10u nog steeds goed vult. Wraps vullen die leegte goed op. Je kan ze heel snel vol proppen met allerlei groenten. Even rollen en klaar. Volkoren varianten uiteraard. RainPharma Dry Energy en RainPharma Dynamiq Q10 niet vergeten!

Brood, brood en nog eens brood!

De avondmaaltijd is bij ons een typische broodmaaltijd. De stapels voorverpakte charcutterie worden, samen met verschillende broodzakken, op tafel gedropt et voila. Hier moet het RainPharma Smart Nutrition Project zich toch even verzoenen met mijn opleiding voedingsconsulent. Het werkpunt voor mij rond de avondmaaltijd is variatie. Van een gewoonlijk bourgondische avondmaaltijd naar een slaatje en klaar is een te grote stap voor mij. De voor de hand liggende no-no’s gaan wel resoluut aan de kant. Bye bye witte kwatta choco, met je gehydrogyneerd palmvet en bakken suikers. Zero nutritionele waarde. Salade, in al zijn vormen en kleuren, vult het bord. Wat gepimpt met olijfjes (onverzadigde vetzuren) en noten, dat wel. Vervolgens een kommetje vers gemaakte soep. Tussen de beschikbare charcuterie is het wat zoeken, maar daar spotten we toch kippenwit en ham. Vermalen toestanden zoals salami laten we achterwege.

Was het dat? In theorie ja. Maar zoals zovelen onder ons: ik plof me voor tv en daar moet een knabbeltje bij. Er liggen geribbelde boni chips in de kast. Heerlijk zout, oh zout, njam njam njam. 30 gram portie, ha, hilarisch. Of misschien nog snel zo’n magnum met nootjes voor het slapen gaan? Vreselijk wat nog door mijn gedachten spookt. We houden echter voet bij stuk. Geen zakje chips maar wel een zakje veldsla. Zo heb ik toch mijn knabbeltje, al is het dan geen salty goodness.

Morgen op de weegschaal. Oh boy…

Geef een reactie