RainPharma Detox dag 3

De weegschaal says YES

Voor de start hebben we een eerste weging gedaan, vandaag de 2de. Een lichaamsanalyse die ons een beeld geeft hoeveel vet, spier, vocht en bot mijn lichaam bevat. Zulke wegingen durven al eens schommelen, maar damn was ik blij verrast!

De harde cijfers: lichaamsgewicht van 73,6 kg naar 73 kg, vetmassa van 11 kg naar 9 kg! Again, voetjes op de grond, zulke wegingen durven wel al eens verschillen, maar toch. De eeuwige scepticus komt echter terug aanzetten. ‘Natuurlijk is je vetmassa minder, al het vet dat je voor de eerste weging hebt gegeten zit mee in die 2 kilo die weg is’. Goed punt… ‘Je hebt ook letterlijk minder gegeten. Een deel van je gewichtsverlies is puur kak’. Ja, ook wel plausibel. Desondanks gaat er ook een fanfare van geluk door m’n hoofd omdat de vetmassa met 2 kilo omlaag is. Twee datapunten geven een waardeloze grafiek, maar I like waar die lijn naartoe gaat: naar beneden.

Binnen de regels, buiten de lijntjes

Na amper twee dagen begint het ritme al in te zinken. Het ontbijtje, de shake, de lunch, de shake, het avondmaal. Geen cola, geen chips, geen snelle suikers. Ik voel het verschil, uiteraard! Psychologisch, oh boy, is het een strijd. Mijn gedachten dwalen nog steeds af naar al het ‘lekkers’ dat ik ‘moet’ missen. Dat is ook de reden waarom ik buiten de lijntjes kleur, maar wel binnen de regels. De avondmaaltijd bevat nog steeds teveel koolhydraten en technisch gezien eet ik nog heel de dag door. Zo heb ik net een wortel op, awel ja. Brengt me terug naar wat ik op dag 1 heb gezegd: stel voor jezelf haalbare doelen. Als ik mijn avondmaaltijd verder reduceer, gegarandeerd dat er om 2u ‘s nachts een ristorante pizza de oven in gaat.

Dag 3 in vogelvlucht

Wat meer specifiek over dag 3: vandaag gaat goed. Voila, klaar. Volgend onderwerp. Nee serieus, er valt op zich niet zo veel te vertellen over vandaag. Ik slaap al beduidend langer, maar ik voel me nog steeds vrij moe. Logisch ook, ‘t is nog maar dag 3. Ik kan geen jaren slechte gewoontes uitwissen op enkele dagen tijd. Het lijkt ook wel alsof ik me beter kan focussen doorheen de dag. Naar mijn gevoel krijg ik veel meer gedaan, which is great! Ik voel nog steeds de nood om continu te eten maar ik heb daar op zich ook wel vrede mee. Ik beschouw dat ook niet als iets ‘verkeerds’. De hele opzet van mijn RainPharma XXL detox periode kan heel anders zijn dan wat jij wil bereiken. Ik wil mezelf bijvoorbeeld geen eten ontzeggen. Ik wil wel betere keuzes maken en het gevoel hebben dat ik me er niet enorm toe moet forceren. Vandaar de zak van 3 kilo wortels. Heb ik zin in een knabbel, dan neem ik een wortel. Immers goed voor de ogen. Ooit een konijn met een bril gezien? Om maar te zeggen dat het RainPharma XXL Smart Nutrition Program heel kneedbaar kan zijn.

Doelstellingen de komende dagen

Mijn voornaamste doelstelling is verder doen zoals ik bezig ben. Dat klinkt weinig ambitieus, maar geloof me, dat is het wel. Ik kom van 1.5 liter cola (zero, al geluk) per dag en minstens één toeter (lees: cornetto, magnum, etc). Ontbijten deed ik niet. ‘s Middags iets voorverpakt uit de Lidl (een wrap of broodje, nog ça va denk ik dan) en ‘s avonds alle remmen los. Ik zou kunnen liegen en verbloemen dat het misschien allemaal zo slecht niet was, maar daar bedrieg ik enkel mezelf mee. Als ook jouw ambitie niet verder rijkt, da’s niet erg. Meer nog, dat is top! Je doet iets voor jezelf op jouw manier en dat zal jouw verder helpen. Heb je het stalen karakter om 180° om te slaag, goed voor jou. Ik niet, maar ik neem wel vrede met wat kan en wat niet.

Toch zijn er nog wel nog enkele andere doelstellingen op mijn detox reis. Er valt immers heel veel te ontdekken in de supermarkt. We zijn gewoontedieren. Kans is groot dat jouw boodschappenkar elke keer voor 90% dezelfde producten bevat. Zonde! Neem je tijd en ga eens op ontdekkingstocht. Doe het bij voorkeur in stukjes. Ga eens op zoek naar een goeie yoghurt en geniet van de voldoening dat je een goed product hebt ontdekt. De yoghurt die wij altijd aten zat best wel goed qua vetten en koolhydraten, maar de eiwitten waren eigenlijk ook best laag. Nu hebben we eentje met bijna 2x zo veel eiwitten, hoera!

Geef een reactie